Rebalancing

Wat is Rebalancing?
Rebalancing is een dynamische ‘hands on’ benadering om de mens door bewust-zijn weer in contact te brengen met zijn oorspronkelijke energie. Om je iets werkelijk eigen te maken is het nodig om het niet alleen te analyseren of te doorzien, maar werkelijk zelf te ervaren in je lichaam. In Rebalancing is het lichaamswerk de ingang naar meer zelfinzicht. Door aanraking is er de mogelijkheid om van denken en praten over te gaan naar de directe ervaring; opnieuw in contact komen met alles wat nog niet gevoeld is. Pas daarna kan er acceptatie en loslaten plaatsvinden.
rebal1

Rebalancing ziet het lichaam als een uitdrukking van alles wat we geleerd hebben in ons leven. In ons lichaam kunnen we de gebieden terugvinden waarmee we contact verloren hebben. Omdat je oude gewoontes in het lichaam los kunt laten geeft dat de mogelijkheid meer in het hier en nu te komen. Als je het lichaam aanraakt, raak je de geest aan. Elke ontspanning in je lichaam biedt de ongelijkheid meer in contact te komen met degene die je in essentie bent zonder al je reacties op het verleden.
Waarom Rebalancing?
Een gezond lichaam heeft een natuurlijke gratie. Maar vanaf de vroegste jeugd staat een kind onder druk van ouders, school en maatschappij. Zij vragen beheersing van gevoelens, die de levendigheid, de onbevangenheid en spontaniteit uit de kinderjaren kunnen beïnvloeden. Met name als je het gevoel hebt dat het te allemaal te veel wordt, het niet meer bij kunnen slapen, een overspannen gevoel houdt, je grenzen niet goed kan aangeven, bang voor een burn-out bent, dan is deze behandeling erg geschikt.
Hoe werkt Rebalancing?
In Rebalancing wordt gewerkt met verschillende methoden van aanraken. Soms zijn dat zachte technieken en soms zijn dat stevige, diepe technieken. Steeds wanneer emoties als bijvoorbeeld kwaadheid, verdriet of agressie ingehouden worden, vindt er een innerlijke strijd plaats. Als zelfbeheersing die strijd wint, reageert het lichaam daar ondermeer op door bepaalde spieren chronisch aan te spannen. Dit proces van jaren vraagt veel energie. Dit veroorzaakt lichamelijke klachten.

rebal2

Herkenbare patronen zijn bijvoorbeeld:
  • negeren, door jezelf in houden, flink te houden, klachten weg te praten of door onder te duiken in hard werken.
  • vluchten, in overmatig eten, drinken of roken.
  • bestrijden, door het gebruik van medicijnen.
Diepe spier en bindweefselmassage.
Deze helpt verharde spieren en weefsels soepeler te maken en spanningen te verlichten. Het ‘ont-spannen’ kan samengaan met het doorvoelen en loslaten van vastgehouden emoties.
Gewrichtsontspanning - Tragering
Dit is een dynamische massage, die meer bewegingsvrijheid geeft en leidt tot meer ruimte en souplesse in de gewrichten en de wervelkolom.
Zachte massage, adem- en energiewerk, lichaamsanalyse.
Op een intuïtieve manier verbind ik deze vormen van aanraken met wat ik zie, voel en hoor. Tevens ondersteun ik de behandeling, indien nodig, met voetreflex, acupressuur, ayurvedische massage en energetische oefeningen. Ik nodig je daarmee uit om in je eigen tempo weer te luiseren naar je lichaam en los te laten wat je niet meer nodig hebt. Ruimte maken voor het nieuwe! Zonodig geef ik ondersteunende oefeningen mee. Als je leert jezelf te accepteren, kunnen de energie en de ruimte, die door de behandeling zijn vrijgekomen, geïntegreerd worden in je leven

Training privé

Als je privé deze vorm wilt leren met je partner, vriend of vriendin, is dit mogelijk in onderling overleg. In de training leer je te letten op de kwaliteit van de aanraking in contact met de ademhaling. Tevens leer je de gewrichten ruimte te geven in de joint-release door middel van ritmische bewegingen, waarin de ontvanger uitgenodigd wordt om de controle los te laten en zich over te geven aan de bewegingen en de ademhaling. De deep-strokes leer je om spanningen aan te voelen en vrij te maken, die zich vastgezet hebben op de meest voorkomende plaatsen in het lichaam. Het energetische deel leert je de doorstroming te bevorderen door lichaam en geest met elkaar te verbinden.

Aanwezig in aanraking
rebal3